Truffle experience 7th Scent 

 Workshop trufflehunting 

Duur: vanaf 2,5 uur

 Leer uw hond de basisgeur van de truffel op onze prachtige locatie  omringd door het Toscaanse bos.
Je ervaart het plezier van het vinden van truffels en geniet van de natuur tijdens deze workshop samen met je beste maatje.

 
Extra opties:

-Een proeverij van truffelproducten op onze prachtige locatie, en het proeven  van verse truffel die de truffelhond vond tijdens een van zijn truffelhuntingtours. 

-Geniet van een geweldige lunch van 3 gangen gemaakt met verse truffel en Italiaanse lokale producten zoals kaas,worst,pasta  en wijn  op onze prachtige locatie.

Truffeltour

Duur: vanaf 1 uur.

 
Je gaat een uur mee op pad om samen met een trufflehunter en zijn hond de heerlijke truffel te vinden. Tijdens deze tocht verteld de trufflehunter je over de truffel en de historie hiervan in deze regio. Extra opties:

-Een proeverij van truffelproducten op onze prachtige locatie, en het proeven  van verse truffel die de truffelhond vond tijdens een van zijn truffelhuntingtours.

-Geniet van een geweldige lunch van 3 gangen gemaakt met verse truffel en Italiaanse lokale producten zoals kaas,worst en wijn, op onze prachtige locatie.


 


 

Cursus trufflehunting 

Duur: 5 dagen
 

De korte opleiding truffel detectie hond bestaat uit  het volgende: 

Tijdens deze cursus krijg je een stukje theorie over de historie, traditie en basisregels van het  truffle hunten. 

Tijdens het praktijkgedeelte ga je samen met je hond de geur van de truffel aan  leren op onze 7th Scent locatie met oefenveld en omringend bos van 11 hectare waar ook truffels groeien. 

Je gaat oefenen met diverse geurbronnen zoals truffelaroma, gedroogde truffel en natuurlijk de verse truffel ,zodat je in iedere omgeving met je hond kunt oefenen, en de hond de geur blijft herkennen. (Het is nl erg prijzig om altijd met verse truffel te oefenen, deze blijven slechts max. 1 week  bruikbaar). 

 

Wat is bij de cursus inbegrepen: 

4 keer 2 uur praktijk training met eigen hond


Theorie basis  truffelhunting en speurmethodes , afhankelijk van het niveau  van de combinatie. 

 

Truffeltrainingskit 

1x Truffle tour met ervaren truffle hunter 

1x Truffle lunch